Novosti

Stručna Edukacija: 1. Simpozij Psihologije Sporta od 19. - 20.04.2013. godine

Jednodnevna edukacija za psihologe pod naslovom „COMPETENCIES IN APPLIED SPORT PSYCHOLOGY“ održana je 19.04.2013. u Zagrebu pod organizacijom Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatske psihološke komore i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prof.dr.sc. Paul Wylleman, predsjednik FEPSAC-a (Evropskog udruženja psihologije sporta) govorio je o specifičnim kompetencijama sportskih psihologa kao i vještinama koje su sportskom psihologu potrebne za rad u praksi, o izazovima s kojima se susreću psiholozi koji rade s vrhunskim sportistima a koji uključuju pružanje psihološke podrške sportistima te o obilježjima rada s trenerima i ostalim članovima sportskih stručnih štabova.

Na simpoziju pod naslovom „SPORTSKI USPJEH: KAKO PSIHOLOGIJA MOŽE POMOĆI?“ koji održan dan kasnije 20.04.2013. Namijenjen je psiholozima, pedagozima, studentima, sportistima, trenerima i članovima stručnih sportskih timova.

Nastupio je veći broj stručnjaka iz područja psihologije. U svojim izlaganjima i demonstraciji dobijenih rezultata prilikom istraživanja iz različitih oblasti sportskih disciplina mogli su se uočiti okviri i usmjerenja za razvoj sportske karijere ali i kompetencija sportskih psihologa.

Tokom oba dana stručnih predavanja svi polaznici imali su prilike da se isprobaju i usavrše neke od novih vještina kroz niz praktičnih vježbi, interaktivnih radionica i aktivnim učestvovanjem u debatama.

Akreditovani učesnik na pomenutim edukacijama i predstavnik JZU Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske je Nataša Oljača, dipl. psiholog.

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002