Novosti

 Nova najsavremenija usluga analize tjelesnog sastava od sada u Zavodu za medicinu rada i sporta RS

Nova najsavremenija usluga analize tjelesnog sastava od sada u Zavodu za medicinu rada i sporta RS

Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske, u nastojanju da obezbijedi što bolju zdravstvenu zaštitu sportista i rekreativaca Srpske, počeo je da pruža novu najsavremeniju uslugu za analizu tjelesnog sastava (eng. body composition), koja je od izuzetnog značaja naročito za profesionalne sportiste.


Naime, u Službi medicine sporta nabavljen je uređaj najnovije generacije „InBody Analyzer 770“ koji omogućava sveobuhvatnu analizu skeletne muskulature i masti (ukupne i po segmentima), ekstracelularne i intracelularne vode, minerala i proteina u organizmu, pomažući sportistima da bolje razumiju svoje fizičko stanje i optimizuju svoje treninge. Takođe, po završenom određivanju tjelesnog sastava, specijalista medicine sporta analizira dobijene rezultate i preporučuje sportistima, kao i rekreativcima, režim treninga, ishrane i hidracije.
Ova analiza, koju koriste vrhunski sportisti širom svijeta, pruža detaljni uvid u tjelesni sastav i može biti dragocjen alat za unaprjeđenje sportskih performansi. Dakle, sportistima i rekreativcima u Republici Srpskoj sada su u Zavodu za medicinu rada i sporta dostupne usluge koje koriste i vrhunski svjetski sportisti.

Po komercijalnom cjenovniku Zavoda, ova usluga se naplaćuje u iznosu od 80,00 KM.


Za zakazivanje termina analize tjelesnog sastava kontaktirati stručnog saradnika za zdravstvenu zaštitu sportista Ilić Nikolu na broj +38765-644-806

770 RS BC DropshadowOpt primjer zavod

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002