Novosti

dr Zoran Kadijević specijalista medicine sporta stekao titulu primarijusa

 

zoran-kadijevic.jpg

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić danas je, uoči Svjetskog dana zdravlja, uručio je odluke o dodjeli titule primarijus dvojici ljekara na preporuku njihovih saradnika i ustanova u kojima rade.

Ove godine naziv primarijus pripao je ljekaru Zoranu Kadijeviću, zaposlenom u Zavodu za medicinu rada i sporta Republike Srpske i ljekaru Zoranu Gušiću iz Specijalističke ambulante interne medicine “Dr Gušić” iz Zvornika, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Šeranić je čestitao primarijusima i naglasio da su titulu zaslužili svojim dugogodišnjim profesionalizmom, zalaganjem i dobrim rezultatima rada.

On je podsjetio da je titula primarijusa značajno priznanje profesionalne zajednice, ali i velika odgovornost.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske podsjećaju da ovo profesionalno priznanje doktorima medicine, stomatologije i magistrima farmacije u Srpskoj svake godine dodjeljuje resorni ministar na Svjetski dan zdravlja.

Šeranić je čestitao i Svjetski dan zdravlja koji se širom svijeta obilježava 7. aprila i svake godine posvećen je drugoj temi važnoj za unapređenje zdravlja ljudi, a ove godine univerzalna tema je pravo na zdravlje.

On je podsjetio da je ovo tema na kojoj Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, sa svojim partnerima, posvećeno radi posljednjih godina, stavljajući u fokus potrebu za kvalitetnom, efikasnom i dostupnom zdravstvenom zaštitom za građane, ali i stabilnošću zdravstvenog sistema.

 

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002