Novosti

Saopštenje za javnost

Mobilni tim za vakcinaciju protiv COVID-19 Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske počeo je od danas revakcinaciju zaposlenih u privrednim subjektima u Republici Srpskoj. Proces revakcinacije radnika započeo je u preduzeću „SHP Celex“ u Banjoj Luci, u kojem se 15. jula ove godine počelo i sa sprovođenjem procesa vakcinacije zaposlenih u privredi protiv virusa korona.

U periodu od 15. jula do danas, tim Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srspke vakcinisao je zaposlene u više od 50 privrednih subjekata u Republici Srpskoj, u kojima je prvu dozu vakcine Sinofarm primilo oko 1.600 radnika. Sa procesom vakcinacije u preduzećima nastaviće i u narednim danima, paralelno sa sprovođenjem procesa revakcinacije drugom dozom vakcina, a koji je planiran po istom redoslijedu po kojem je organizovana i vakcinacija prvom dozom.

Direktorka Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske Anka Šmitran Đurić ističe da je rad mobilnog tima Zavoda na terenu, u prostorijama preduzeća, velika olakšica za privredne subjekte u kojima ne mora da staje proces rada da bi radnici obavili vakcinaciju, ali i značajan doprinos postizanju što većeg obuhvata stanovništva imunizacijom protiv virusa korona.

„Svima nam je vrlo važno da u ovom periodu što više stanovnika Republike Srpske pristupi vakcinaciji protiv COVID-19, da zaštite svoje zdravlje, ali i da daju doprinos zaštiti cijelog stanovništva Republike Srpske, kako bismo i na jesen imali što povoljniju epidemiološku situaciju. Za privredne subjekte to je i pitanje održavanja redovnog procesa rada u narednom periodu, zbog čega su oni rado dočekali dolazak našeg tima. Pozivamo i sve ostale privredne subjekte, koji to još nisu uradili, da nam se jave, kako bismo organizovali vakcinaciju i za njihove radnike“, ističe Anka Šmitran Đurić.

Podsjećamo, proces vakcinacije radnika u privrednim subjektima organizuje se u saradnji sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske i Privrednom komorom Republike Srpske, kao i po pojedinačnim zahtjevima koje Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske zaprima od preduzeća.

Po zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, Zavod za medicinu rada i sporta zadužen da organizuje vakcinaciju radnika u privrednim subjektima u Republici Srpskoj, a kao značajna podrška ubrzavanju procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Republici Srpskoj.

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002