Novosti

Kongres i Simpozijum u organizaciji Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske

Kongres  i Simpozijum u organizaciji Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske

Medicinski kadar Zavoda za medicinu rada i sporta RS protekle sedmice u Banja Luci učestvovao je na V Kongresu i XX Simpozijumu u organizaciji Udruženja medicinskih sestara, tehničara i babica Republike Srpske sa međunarodnim učešćem gdje je učestvovalo više od 300 priznatih stručnjaka iz svijeta sestrinske njege.

Svi učesnici imali su priliku da razmijene informacije vezane za stručni rad, naučna istraživanja, nove ideje i tehnologije, te iskustva primjene u svakodnevnoj praksi.
Medicinske sestre i tehničari su jako značajni za zdravstveni sistem jer čine najbrojniju populaciju i pružaju najveći broj usluga (više od 65%) u zdravstvenom sistemu svake zemlje.
Naša ustanova je imala čast da putem poster prezentacije predstavi stručni rad pod nazivom „Organizacija i koordinacija timom za imunizaciju protiv bolesti COVID-19 kod privrednih subjekata u Republici Srpskoj“.

Autori i koautori rada su i članovi tima za vakcinaciju Zavoda:

  • Jelena Anđić,
  • Stana Radanović,
  • Ivana Novaković,
  • Jelena Zrnić i
  • Mirjana Kos

Posebno smo počastvovani prilikom da prisustvujemo predavanjima i razmjeni iskustava iz oblasti medicine rada sa g-đom Jovankom Vučković, glavnom sestrom Instituta za medicinu rada Srbije „dr Dragomir Karajović“.

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002