Novosti

Prva svjetska konferencija posvećena borbi protiv kovida 19

Prva svjetska konferencija posvećena borbi protiv kovida 19.

U organizaciji Vlade i Ministarstva zdravlja Srbije u Beogradu je održana Prva svjetska konferencija posvećena borbi protiv kovida 19.
Učesnici konferencije bili su premijerka Srbije, Ana Brnabić koja je istakla da je trodnevni skup potvrda rezultata rada Vlade, Ministarstva zdravlja i zdravstvenih ustanova u Srbiji, kao i važne uloge države u razmjeni znanja i iskustva u oblasti medicine, jačanju struke i nauke i u očuvanju zdravlja svih građana, Hans Kluge, regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske te brojni eminentni stručnjaci iz svijeta medicine.

Na konferenciji je učestvovalo oko 1000 učesnika, više od 300 predavača i razmatrano više od 50 tema.
Ispred Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Spske na konferenciji su uzele učešće Anka Šmitran Đurić direktor i Jelena Anđić, glavna sestra ustanove.
Skupovi ovakvog tipa u velikoj mjeri doprinose razmjeni stečenih znanja i iskustava u svim granama medicine a kada je riječ o kovidu 19, mogu mnogo doprinijeti stvaranju naučne i stručne platforme koja će imati kapacitet da iznjedri nova rješenja u cilju očuvanja zdravlja i života ljudi.

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002