Novosti

Imunizacija radnika u realnom sektoru Republike Srpske

Zavod za medicinu rada i sporta Republike Srpske odazvao se pozivu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije i uključio u proces imunizacije privrednih subjekata.

U saradnji sa resornim ministarstvom, Institutom za javno zdravstvo RS, Privrednom komorom RS i Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske svakim radnim danom obavlja se vakcinacija radnika realnog sektora u Banjoj Luci. Uskoro se očekuje veći angažman i u drugim krajevima Republike Srpske.

vakcinacija web stranica

Mobilni vakcinalni tim Zavoda koji čini posebno obučeni kadar u sastavu ljekara i medicinskih tehničara svakodnevno vakciniše oko 100 radnika prvom dozom kineske vakcine Sinofarm u prostorijama privrednih subjekata.

Vakcinacija zaposlenih lica je način da se ukaže na značaj podizanja svijesti građana o važnosti vakcinacije u procesu sticanja kolektivnog imuniteta i zaštiti zdravlja, kako radnika tako i njihovih porodica, posebno uzimajući u obzir činjenicu da su zaposlenici svakodnevno, čak i u periodu pandemije, najčešće u direktnom kontaktu sa velikim brojem ljudi.

Veliku podršku samom procesu imunizacije i angažmanu često nam pružaju najviši čelnici Vlade Republike Srpske, rukovodeći menadžment poslovnih subjekata i direktor Zavoda za medicinu rada i sporta RS.

Svima se zahvaljujemo na velikom odazivu i uspješnoj saradnji.

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002