Novosti

14. Kongres oftalmologa Srbije

Od  15.-18. septembra 2013. godine održan je na Zlatiboru 14-ti po redu kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem.

Kongres je otvoren plenarnim predavanjem gostiju iz Grčke u hotelu Mona. Sva predavanja su bila u istom hotelu a organizatori su dobro isplanirali predavanja po salama i minutažu po svakom predavanju čega su se predavači striktno držali tako da ni u jednom momentu nije bilo nikakvih preklapanja  ili produženja  sesija. Ove godine organizator je bila Klinika za očne bolesti, Niš i zaslužuju svaku pohvalu  za trud uložen u organizaciju kongresa.

U predavanjima su bili zastupljeni svi segmenti oka tako da su svi učesnici mogli slušati ono najinteresantnije za njih. Mjesto održavanja kongresa je bilo još bolje, Zlatibor sa svojom ljepotom ispuni i srce i dušu tako da  smo se svi vratili kućama zadovoljni svime viđenim.

Uz sva ta predavanja organizovani su i mini simpozijumi pojedinih  farmaceutskih kuća, a za mene najinteresantnija je bila promocija nove knjige prof. Jovanovića „Neke specifičnosti ekspertizne medicine u oftalmologiji“. Ova knjiga predstavlja,na neki način dopunu knjige izdate 2007.godine – „Sudsko-medicinsko vještačenje u oftalmologiji, od istig autora.
Knjiga sažetaka nam je data u pisanoj formi. Ako postoje  zainteresovani mogu se obratiti na adresu Zavoda.

Erceg dr Mileva
oftalmolog

Zavod za medicinu rada i sporta RS

Ulica Zdrave Korde 4
78000 Banjaluka
Republika Srpska, BiH
Centrala: 051/221-710,
Centrala: 051/216-809
Fax: 051/219-043
E-mail: zavod-mris@blic.net
PDV broj: 402560240002